SORTIDA AL MUSEU D’HISTÒRIA

El dia 31 de gener les dos classes de cinquè vam anar a visitar CIMG2738el Museu d’Històra.
Quan vàrem arribar, el guia ens va portar al lloc on estava representada i podíem veure la vida dels prehistòrics. Ens va ensenyar : com vivien, com s’alimentaren i la casa, que tenia un altell on guardaven fruita i les coses importants, també tenien un forn i un lloc on fer-hi foc i on s’escalfaven.

Després ens va ensenyar la casa dels romans rics . Tenia 4 columnes i un pati al mig (impluvium)i un altar on hi havia els déus que protegien la casa .
Seguidament vam anar cap a l’edat Mitjana, a una casa de pagesos pobres. Allí estava representat com vivia una família sencera que treballaven la terra dels amos, sembraven, conreaven, caçaven i en donaven bona part al senyor noble, els amos del castell i les terres.

Al costat hi havia el castell medieval castell medieval amb la torre, els merlets, que és com la cresta on els soldats s’amagaven i alhora disparaven quan hi havia guerres.
Al pis del mig era on vivia el noble i era la residència del cartlà i dels homes d’armes i servidors.

I a baix de tot (sota terra), el magatzem on guardaven les provisions importants, com gra i menjar per guardar després de les collites.

De la mateixa època hi havia representada la casa d’un artesà( de la ciutat medieval) que tenia una botiga, taller, cuina, menjador, un pati amb pou, cambres i les golfes, amb estris de tota mena, en aquest cas era un sabater.

A la masia del segle XVII, vam veure una casa gran feta de pedra amb una llarg de foc, una cuina, un vestíbul, celler, estables, cambres i les seves golfes golfes, que eren propietaris de pagesos rics, de Catalunya.

Els habitatges dels anys 30, eren representats per les cuines, on hi havia aigua corrent però encara no tenen escalfadors d’aigua. A les cuines encara es fan servir carbó o llenya i les neveres que hi havia eren de gel.
Finalment, vam veure la cuina dels anys seixanta, les innovacions tecnològiques ja afecten a la qualitat de les persones, ja existeixen màquines que funcionen amb gas ciutat o gas butà.

La sortida va ser molt interessant i enriquidora.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s