DIA FANTÀSTIC AL MUSEU D’HISTÒRIA

DIA FANTÀSTIC AL MUSEU D’HISTÒRIA

El dia 13 de gener, els nens i nenes de 5è de l’escola Salvador Espriu, vam anar Barcelona, a visitar el Museu d’Història de Catalunya, per fer l’activitat “habitatge i vida quotidiana al llarg del temps”.
La visita va consistir en fer un recorregut pel museu, i ens paràvem a cada representació de les etapes, per aprendre com vivien en cada moment.
La prehistòria estava representada per una casa feta de fang i troncs i decorada amb els estris més importants, les gerres de ceràmica plenes de cereals, les pedres per moldre, el foc , el forn… tot en una sola habitació.
La següent etapa, va ser una casa romana d’un patrici a l’Edat Antiga. Vivien molt bé. Tenien un pati am aigua i vàries estances pintades amb dibuixos, cuidades pels esclaus.
L’Edat Mitjana era representada per una casa petita, molt pobre i fosca, d’una sola estança, on vivien una família de pagesos amb els animals, i un castell amb el senyor feudal al costat, que governava les terres.
La masia d’un “pagès gras” era l’Edat Moderna. Era molt gran, amb espais amplis i vàries habitacions. Vivien molt bé i la terra era seva.
L’Edat Contemporània era representada per dos cuines: la de 1935 i 1960 amb els avenços tècnics i invents d’aquestes dècades.
Aquesta sortida a més d’interessant ens va semblar divertida, perquè a cada etapa disfressaven a un nen per representar com vestien.
Va ser emocionant a més d’ educativa!!!.

Nens i nenes de cinquè

CIMG8180             CIMG8219

 

CIMG8221           CIMG8222

Aquesta entrada ha esta publicada en Cicle Superior, Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari